DE SNEUKELFIETS

De opbrengst van de 2de editie zal gaan naar De Sneukelfiets. Dit is een fietsproject van VZW ’t Sneukelwiel uit Wortegem-Petegem.
De Sneukelfiets werd vanaf 2001 uitgebouwd met steun van heel wat fondsen, bedrijven en individuen en heeft een ruim fietsenpark met heel wat speciale fietsen. Wij wensen hen ook een duwtje in de rug geven.

De voorbije jaren richtte de Sneukelfiets zich vooral naar personen met een beperking. Wekelijks wordt er gefietst op donderdagnamiddag en wordt dit fietsen begeleid met en door vrijwilligers. Een van die wekelijkse vrijwilligers is Sylvain zelf, vandaar de keuze om dit project te steunen.

De Sneukelfiets organiseert ook jaarlijks een fietskamp en een fietsdag op de aangepaste en volledig bewegwijzerde Sneukelfietsroute. Deze route start en eindigt in het Domein De Ghellinck te Wortegem-Petegem en strekt zich in 2 lussen uit tussen Oudenaarde en Avelgem.

De Sneukelfiets wil zich in de toekomst ook richten naar de Woonzorgcentra (WZC) in de streek. Daarom wil men het project uitbouwen met nog meer aangepaste fietsen en aangepast vervoer om met het hele fietsenpark naar de Woonzorgcentra te trekken. Samen met de vrijwilligers van het Sneukelwiel en vrijwilligers van ter plaatse wil men met de bewoners van die Woonzorgcentra fietsen in de omgeving van hun verblijf.