Wandeltocht

De sportiviteit van Nicole - en haar hele gezin - indachtig zal de Memorial telkenmale een sportieve happening zijn.

Zo starten we met een wandeling in het spoor van Nicole. Tijdens de wandeling zal u passeren langs plaatsen die belangrijk waren in haar leven.

De wandeltocht is zo opgedeeld dat hij voor iedereen toegankelijk is. De tocht bestaat uit 2 lussen van respectievelijk 5,4km en 4,1km. Men kan er dus voor kiezen om 1 van de 2 lussen ofwel beide lussen te doen. 

 Optreden Bafrano's

foto Bafrano's

De Bafranos’s zijn eigenlijk twee vrienden uit de Deinse deelgemeente Bachte. Frans en Norbert delen dezelfde passie: muziek. Norbert speelt gitaar, Frans staat achter het klavier, en samen zingen hoort hier natuurlijk ook bij.

Het ontstaan van de Bafrano’s - wat eigenlijk een letterwoord is, afkomstig van BAchte, FRans en NOrbert – is een uit de hand gelopen hobby. Ze zijn beiden nogal muzikaal aangelegd en luisterden tal van kerkdiensten op, ook op familiefeestjes en in het verenigingsleven brachten ze af en toe een paar deuntjes. Door hier en daar hun “kunnen” ten gehore te brengen, kregen ze ook aanvragen om feesten op te luisteren in rusthuizen, bij ouderenverenigingen, enz…De Bafrano’s waren geboren.

Hier in Kruishoutem komen ze terecht omdat Martine, de echtgenote van Norbert, in vroegere tijden een collega was van Nicole en nog steeds goede vrienden aan huis zijn bij Sylvain en Nicole. Een aantal mensen hebben ze hier ooit al eens aan het werk gezien op het feestje naar aanleiding van het einde van de beroepscarrière van Sylvain.

Ze brengen een verrassende muzikale happening vol gezellige sfeer en ambiance naar het voorbeeld van “Vlaanderen zingt”. Hun repertoire bestaat grotendeels uit Nederlandstalige liedjes, maar ze brengen ook Engelse en Franse succesnummers. Allemaal populaire liedjes die tot het collectief geheugen behoren. Zo zullen zowel Jantje Smit, CCR, Dana Winner de revue passeren. Ook Cliff Richard, Will Tura, Stan Van Samang, Bobbejaan Schoepen, en vele, vele anderen zullen hun opwachting maken. Hun enthousiasme werkt zo aanstekelijk dat “niet- meezingen” haast onmogelijk is. Toonvast kunnen meezingen hoeft niet, de ambiance mee helpen verzorgen wel!

Ze beloven ons in elk geval een superleuk optreden om dit hele gebeuren muzikaal op te fleuren en er de sfeer in te brengen.

Ter plaatse

Vanaf 14u is iedereen welkom, ook degenen die niet wensen te wandelen.
Ook aan onze jongsten werd er gedacht. Zo zal er een kinderhoek worden voorzien waar ze naar hartenlust kunnen spelen, tekenen, kleuren, .... Er zal ook een springkasteel zijn en men kan zich gratis laten grimeren.
Terwijl kunnen mama, papa, oma, opa, ... een drankje nuttigen.