Doel 2023: Camille

Camille, centrum voor lichamelijk en mentaal welbevinden

Op de campus Wonen en Zorg WAEGEBRUGHE, gelegen aan de Passionistenstraat in Kruisem, wil VZW Vijvens naast een gevarieerd woon en leef aanbod ook kwalitatief hoogstaande, oprechte en warme verwenzorg bieden

De mogelijkheden op de campus laten toe te voorzien in extra dienstverlening naar ouderen en vooral naar kwetsbare ouderen. Met deze extra dienstverlening wil vzw Vijvens een meerwaarde creëren. Hiertoe zal het centrum voor lichamelijk en mentaal welbevinden worden gerealiseerd voor alle bewoners, gebruikers en tevens geïnteresseerde zorgafhankelijke mensen van buitenaf zoals bijvoorbeeld patiëntengroepen met Reuma – Kanker – Parkinson – Chronische pijnpatiënten – enz… Door persoonlijke behandelingen, warmte- en warmwatertherapie, het richten op pijnbestrijding, het stimuleren van beweeglijkheid en revalidatie met behoud van mobiliteit geven ze hier vorm aan.

De vzw Vijvens wil vanuit haar missie een extra dimensie van welbevinden aanbieden om voor ouderen en mensen met pijn een meerwaarde te creëren.

Deze comfortzorg dient LAAGDREMPELIG te zijn. Het centrum moet een plaats zijn waar warme persoonlijke aandacht, nabijheid, rust, pijntherapie en verwenzorg gegeven wordt. Op die manier zet men in op het welbevinden en het behoud van de kwaliteit van leven voor de zorgvragers.

2023-01-28

OVERHANDIGING 2022

Op donderdag 23 juni 2022 gingen we over tot de overhandiging van de cheque ter waarde van 6500 EUR ten voordele van het Mady Browaeys Fonds voor onderzoek naar Frontotemporale Degeneratie. Professor Rik Vandenberghe, beheerder van dit fonds liet zich verontschuldigen maar had wel zijn dank betuigd via mail. Sylvain kwam opdraven met cijfertjes en dankte Mady, Jean Aerts en Marie-Louise alsook Vzw Vijvens en haar team. Ook werden de 45 vrijwilligers niet vergeten waarop we als actiegroep beroep konden doen... Een dikke merci allemaal!

2022-06-28

Jean fietst tegen dementie!

2022-04-01

Getuigenis Jong Dementie - Iedereen Beroemd.

Wie maandag 14 februari naar Iedereen Beroemd heeft gekeken, kon Marie-Louise horen getuigen over haar ervaring met jong dementie. Zij zal ook op 5 april komen getuigen tijdens de infoavond. Hou deze datum dus zeker vrij in uw agenda.

Via onderstaande link kunt het (opnieuw) bekijken.
Iedereen beroemd - maandag 14 februari 2022 om 19:45 | VRT NU

2022-02-16

Radio Tequila

Sylvain Lamont en Sylvie Lamont worden op zondag 6 februari 2022 om 10.15u verwacht bij Radio Tequila in het programma Up to Date waar ze het zullen hebben over het thema en de acties die er worden georganiseerd. Je kunt dit beluisteren op 106.2 FM.

2022-02-05

sponsortocht 'Sylvain fietst'

Sylvain Lamont vatte net zoals in 2019 het idee aan om een sponsortocht te organiseren om op die manier geld in te zamelen.

Vanaf 18 februari - ook zijn 68ste verjaardag - tot en met 9 april zal hij dagelijks 50km fietsen. Deze rit bestaat uit 5 rondjes van telkens 10km. Bedoeling is dat mensen hem hierbij kunnen vergezellen. Ook elektrische fietsen zijn van harte welkom.

Van maandag tot en met zaterdag zal hij starten om 14.15u, op zondag om 9.00u telkens aan het WZC Sint Petrus (Brouwerijstraat 22, Kruishoutem).

We vragen om vooraf ter plaatse aan te melden aangezien iedere deelnemer verzekerd zal zijn door Sport Vlaanderen.

Inschrijvingsgeld wordt niet gevraagd, maar zou leuk zijn moest u voor uw deelname een vrije bijdragen geven.

Hopelijk mogen we u op één van deze dagen ontmoeten.

   

2022-01-31

Overlijden Jolien Verschueren, meter van het Fonds 1304

We melden u het droevige nieuws dat Jolien Verschueren afgelopen nacht op 31-jarige leeftijd is overleden. Zij was een goede vriendin van Sylvain Lamont, oprichter van het Fonds 1304, en droeg de familie Lamont een warm hart toe. In 2019 werd ze meter van het Fonds.

Onze gedachten gaan uit naar Jolien en haar familie!

2021-07-02

Memorial 2022

Eindelijk nog eens positief nieuws te melden. Op zaterdag 9 april 2022 zal er opnieuw een Memorial Nicole Verheggen plaatsvinden. Het doel blijft hetzelfde als dat van 2020: HET MADY BROWAEYS FONDS.

2021-06-15

Annulatie Memorial 2021

Opnieuw moeten we meedelen dat de Memorial - gepland op 10 april 2021 - niet zal kunnen doorgaan omwille van het coronavirus. We hopen u allen te kunnen ontmoeten in 2022.

2021-02-16

Infoavond over (jong)dementie afgelast

Ook de infoavond dat zou plaatsvinden op maandag 4 mei om 19u30 in het WZC St.Petrus te Kruishoutem en door hen werd georganiseerd, dient te worden afgelast omwille van de opgelegde maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Dit zal ook worden uitgesteld naar 2021. Een concrete datum is momenteel nog niet gekend.

2020-04-17

3de Memorial afgelast

Met spijt in het hart moeten we u melden dat de 3de Memorial Nicole Verheggen dat doorgaat op 4 april 2020 wordt afgelast omwille van de opgelegde maatregelen ter bestrijding van het coronavirus.
Gelet op het feit dat deze wordt georganiseerd ter herdenking van het overlijden van Nicole Verheggen op 13 april, heeft het weinig zin deze uit te stellen naar een latere datum.
De volledige organisatie en dus ook het doel zal opschuiven naar zaterdag 10 april 2021. Noteer deze datum dus alvast in uw agenda.
Wie het Fonds Mady Browaeys nu nog wil steunen, kan dit zeker doen. Zij kunnen het geld altijd goed gebruiken. U kan storten op het nummer BE45 7340 1941 7789 met de mededeling ***400/0019/18821*** 
 
2020-03-13

6u-loop

Vorig jaar gingen we als nieuwigheid voor de sponsortocht. Dit jaar organiseren we een 6u-loop. We dagen iedereen uit om alleen of in groep 6u te komen lopen/wandelen. Er werd een rondje uitgestippeld van zo'n 1,4km rondom de Mastbloem. Wie durft het aan?
Daarnaast kan er ook nog steeds gewandeld (5km) en gefietst (20km en 50km) worden.

2020-01-12

Doel 2020: Het Mady Browaeys Fonds

Dementie is niet enkel iets van ouderen. Het is niet enkel Alzheimer en het is niet alleen maar vergeten.
Er zijn ook veel jonge mensen met dementie. Frontotemporale lobaire degeneratie (FTLD) is een relatief zeldzame aandoening. Bij die ziekte sterven in de frontale en temporale kwab van de hersenen de zenuwcellen geleidelijk af. Tussen de diagnose en het overlijden ligt gemiddeld 5 tot 10 jaar. Men kan twee vormen onderscheiden. Bij primair progressieve afasie verliest de patiënt geleidelijk zijn taalvermogen. Bij de tweede vorm, de gedragsvariant, treedt een verandering op van het gedrag en persoonlijkheid: apathie, ontremd gedrag, veranderingen in eetpatroon, verlies van empathie. De meeste patiënten zijn tussen de 45 en 65 jaar. Frontotemporale degeneratie kan ook veroorzaakt worden door mutaties in verschillende genen. De ziekte kan evenzeer op oudere leeftijd voorkomen en wordt dan vaak verward met de ziekte van Alzheimer.

Het Mady Browaeys Fonds is verbonden aan de KU Leuven en heeft tot doel het bevorderen en ondersteunen van onderzoek binnen het domein van de frontotemporale lobaire degeneratie (FTLD). Dit omvat ondermeer het onderzoek naar:
- de ontrafeling van ziektemechanismen en de daar uit voortkomende persoonlijkheidsveranderingen;
- de ontwikkeling van nieuwe diagnostische technieken;
- een betere zorg voor patiënten en hun naasten;
- het betalen van onderzoeks - en administratief personeel, het inrichten van symposia, het uitnodigen van navorsers naar de KU Leuven, enz…

Het Mady Browaeys Fonds is opgericht op 7 juli 2014 en is eigenlijk ontstaan doordat de echtgenoot van Mady met de ziekte geconfronteerd werd en er jammer genoeg in 2018 ook aan overleed. De bedoeling van dit Fonds is deze vreselijke ziekte een halt toe te roepen, ze meer onder de aandacht te brengen en ze aldus meer bekend te maken. Het Fonds staat onder de verantwoordelijkheid van
Professor Rik Vandenberghe van de KU Leuven.

Wie dit wil kan een financiële bijdrage leveren op het rekeningnummer BE45 7340 1941 7789 met vermelding van de gestructureerde mededeling +++400/0019/18821+++ 
Voor giften vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest.

2019-12-20

Verkoop eindejaarskaartjes - UITVERKOCHT

Vorig jaar verkochten we handgemaakte eindejaarskaartjes van Marleen Meere. De opbrengst ging toen integraal naar vzw 't Sneukelwiel. Er resteren nog enkele pakketjes met 5 kaartjes die we opnieuw te koop aanbieden voor 5 EUR. Geïnteresseerden kunnen hun bestelling doorgeven via het contactformulier. U zal zo vlug als mogelijk gecontacteerd worden om de bestelling zo vlot mogelijk te laten verlopen.

De opbrengst hiervan zal ook nu integraal gestort worden naar het doel dat we heel binnenkort zullen bekendmaken. Hou dus zeker deze pagina in de gaten!

 

2019-11-14

 

Overhandiging + bedanking

Op donderdag 27 juni 2019 werd de officiële overhandiging van 4500 EUR gedaan aan Rik Ottevaere, voorzitter van vzw 't Sneukelwiel. Eveneens hebben we onze medewerkers bedankt want zonder hun steun is het organiseren van de Memorial niet mogelijk.

We kondigden ook reeds aan dat de 3de Memorial zal doorgaan op zaterdag 4 april 2020, opnieuw vanaf 9u in de Mastbloem te Kruishoutem. Het goede doel is momenteel nog niet bekend. Er kunnen dus nog steeds voorstellen worden ingediend.

2019-06-29

voorstellen goed doel

Gisteren evalueerden we de 2de Memorial Nicole Verheggen en werd er reeds nagedacht over een nieuw goed doel. We willen dit echter ook openstellen voor iedereen en doen dus een warme oproep om voorstellen in te dienen. Met het bestuur zullen we er dan een doel uitkiezen. Deze voorstellen kan u doorsturen via het contactformulier.

2019-05-28

 

Sponsortocht

 Sylvain is vandaag exact 14 dagen bezig met zijn sponsortocht. Tot op vandaag werd hij dagelijks vergezeld door in totaal 63 verschillende personen. Dit doet hem en het hele team ontzettend veel deugd. Sfeerbeelden vindt u terug in de fotogalerij. We willen ook nog meegeven dat we op de Memorial 2 deelnemers van de sponsortocht zullen belonen. Kom dus zeker (nog eens) af!

2019-03-04

 

Medewerkers gezocht

Gelet op het feit dat de 2de Memorial Nicole Verheggen een ganse dag zal plaatsvinden (vanaf 9u), hebben we meerdere medewerkers nodig. Om die reden doen we een warme oproep. Wie zich geroepen voelt, kan ons op de hoogte brengen via het contactformulier. Gelieve ook aan te geven of je een ganse dag wilt helpen of enkel de voor- of namiddag.

2019-01-27

 

Verkoop fiets- en loopkledij

Om Sylvain Lamont wat zichtbaarder te maken tijdens zijn sponsor- en promotietocht - dat een aanvang kent op maandag 18 februari 2019 - hebben we fiets- en loopkledij laten ontwerpen. Deze kledij stellen wij te koop voor geïnteresseerden en is beschikbaar vanaf maat XS tot 4XL. Hierbij willen we meedelen dat de maten van de loopkledij klein uitvalt. We raden daarom aan om zeker 1 maat groter te bestellen. Bestellingen kunnen worden doorgegeven via het contactformulier. 

2019-01-10

Verkoop eindejaarskaarten + kerstboom

Marleen Meere (nicht Nicole Verheggen) maakt jaarlijks eindejaarskaarten voor de familie en vrienden. Dit jaar wilt ze dit openstellen naar andere personen en verkoopt ze pakketjes met 5 unieke, handgemaakte kaartjes ter waarde van 7,50EUR. Je kan ook een kerstboompje kopen dat je zelf nog dient ineen te steken. Dit boompje is zo'n 7,5cm hoog en kost 2,5EUR. De opbrengst hiervan zal integraal worden doorgestort naar het Fonds 13.04. Geïnteresseerden kunnen hun bestelling doorgeven door een mail te sturen naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Zij zal jullie dan zo vlug als mogelijk contacteren zodoende de bestelling vlot te laten verlopen.

Dit alles zal ook te koop zijn op de kerstmarkt van Jeugdhuis Nuitgang te Kruishoutem (Waregemsesteenweg 22) op zaterdag 22 december 2018 vanaf 17u. Naast deze zaken zullen we ook kerstbieren en snoepgoed verkopen. Allen welkom!

      

2018-11-04

 

Brainstorming

Zonet hebben we een 1ste maal gebrainstormd over de organisatie van de 2de Memorial Nicole Verheggen (6 april 2019) en de sponsor- en promotietocht (vanaf 18 februari 2019). Meer informatie betreffende deze 2 organisaties, zal u in de loop van de komende dagen/maanden op deze website en onze facebookpagina terugvinden.

2018-10-02

Bedankingsbrief KKF

Deze brief zat gisteren in de brievenbus. Het doet deugd om te lezen dat ons ingezamelde goed besteed zal worden. 

bedankingsbrief

2018-07-12

Overhandiging + bedanking + nieuwe plannen

Vanavond hebben we het ingezamelde bedrag van 4000 EUR officieel overhandigd aan Prof. Yves Benoit, stichter vzw Kinderkankerfonds, wat terzelfdertijd ook een bedanking was voor de enthousiaste medewerkers aan de 1ste Memorial Nicole Verheggen. Tevens legden we ook onze plannen voor 2019 voor aan iedereen. Zo zal op zaterdag 6 april 2019 de 2de Memorial plaatsvinden die zal doorgaan vanaf 's ochtends opnieuw vanuit de Mastbloem. Op vraag van vele mensen zal er naast een wandeltocht ook een fietstocht worden uitgestippeld. Deze keer kozen we als goed doel vzw De Sneukelfiets waar Sylvain Lamont wekelijks op donderdagnamiddag een fietstocht onderneemt met enkele personen met een beperking. Daarnaast heeft hij ook het plan opgevat om vanaf 18 februari 2019 tot en met 6 april 2019 dagelijks afwisselend te lopen of te fietsen om uiteindelijk 1304 kilometer af te leggen. Dit wordt opgevat als een soort van sponsortocht waaraan iedereen kan deelnemen. De effectieve uitwerking hiervan dient nog verder geconcretiseerd te worden en zal tijdig worden kenbaar gemaakt op deze website en onze facebookpagina. Foto's vind je hier terug.

          

 2018-06-22

22 juni 2018

  • officiële overhandiging verzamelde geld aan vzw Kinderkankerfonds
  • bedanking medewerkers
  • bekendmaking plannen 2de Memorial Nicole Verheggen op 6 april 2019

2018-06-20